2 Temmuz 2012

Red Light District - Kırmızı Fener Bölgesi

Red Light District-Kırmızı Fener Bölgesi


Amsterdam denilince akla gelen ilk yerlerden biridir, Red Light District (Kırmızı Fener Bölgesi). Amsterdam’ın özgürlükler şehri olarak anılmasında büyük payı olan bir bölge. Amsterdam; fuhuş problemini, denetleme altında tutulan bu bölgenin oluşturulması ile bir çözüme kavuşturmak istemiştir. 


Burası her ne kadar Türkçeye çevrilirken “sokak” olarak adlandırılsa da daha çok koca bir mahalle. Bu bölgede çalışanlar, sağlık denetiminden geçerler ve vergi öderler. Pek çok turist; ünlü cadde vitrinlerini görmek, bölge atmosferini keşfetmek için bu bölgeye akın eder. 200 kadar pencerede vücutlarını sergileyen genç ve güzel kadınlara bakarken tökezlememeye dikkat! 




Red Ligth District’i bir çeşit genelev sokağı olarak görmek yanlış olur. Sokak (özellikle gündüz saatlerinde) içlerinde ailelerin de bulunduğu meraklı turist kafilelerince ziyaret edilebilen bir bölge. 
Dahilinde bir Budist Tapınağı ve Eski Kilise’nin de bulunduğu Kırmızı Fener Sokağı, Amsterdam’ı her haliyle görmek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir mahalle! 


Amsterdam'da gece turu


Hava karardıkça kendisine atfedilmiş ismi daha çok hak eder hale geldiğini ve erotizmin rengi olan kırmızının akla gelebilecek her anlamda sokaklara ve kanal sularına yansıdığını unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder